Ik had al eens een Zittende Paperclip  gemaakt op de Kerstmarkt bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.  Ik had me toen voorgenomen meer Yoga Poses te gaan maken. Dat is nu gebeurd. Ik zal deze pagina stap-voor-stap uitbreiden met andere Yoga Poses.

Voor wie

Deze robuuste metalen draad werken van 8 mm dik staal hebben een stoere uitstraling. Dus ook voor mannen. Het is een mooi cadeau voor Yoga liefhebbers.  Staat jouw favoriete pose er niet bij en zou je die wel graag hebben. Laat het me dan weten. Dan maak ik deze voor je.
Ze zijn te koop in mijn shop bij exto.nl

Het ontwerp

Als uitgangspunt voor het ontwerp van de paperclip heb een een modepoppetje gebruikt.
De belangrijkste maten van het poppetje zijn overgenomen op een stuk papier. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de 8 segmenten waarin je het lichaam kunt verdelen.
Ik heb daarna op dit papier een paperclip getekend waarbij de lichaam blokken herkenbaar worden. Van links naar rechts zie je: het hoofd, de nek en schouders, einde van de vingers en de tenen.  Ik heb markeringen aangebracht voor middel, kruis en knie. Met deze basis kan ik alle poses uitbeelden. In verband met het repeterend karakter heb ik tot slot een Paperclip mal gemaakt.

Ik gebruik stalen staaf van 8 mm rond en 1 meter lang. Deze verhit ik en maak er een paperclip van met behulp de speciaal hiervoor gemaakte mal. Ik heb dan een halffabricaat.

Van deze paperclips maak ik de betreffende Yoga Pose. Dit is verhitten, buigen, hameren en kijken. Dit herhalen tot je het af vind.

Poses

Er zijn bijna oneindig veel Yoga Poses. Je kunt ze niet allemaal maken. Iedereen die Yoga beoefend heeft zo zijn eigen favoriete pose. Ik heb er een paar uitgekozen en gemaakt. Ik zal deze van tijd tot tijd uitbreiden. Bij de foto collage kun je hiervan afbeeldingen zien.

Technische informatie

Naam:Paperclip Yoga Poses
Omschrijving:Diverse Yoga Poses
Certificaat no:200408704
Werkstuk no: Per pose een serie van maximaal 10
Plaats signatuur:n.v.t. Materiaal is te dun.
Materiaal:1 meter stalen staaf materiaal rond 8 mm
Gewicht:350 gram
Afmeting:varieert per pose.
Gemaakt:Thuis in Ermelo. (i.v.m. COVID19)

Foto collage

De identificatie en controle op authenticiteit van je werk is zeer gemakkelijk. Je kunt je werk vergelijken met de gedetailleerde foto’s.
Klik dan hier om naar de foto’s te gaan.

Verder

Heb je alles bekeken en wil je dit werk kopen klik dan hier voor de shop.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk klik dan hier voor de contact pagina.
Hieronder staat iconen van sociale media waarmee je dit bericht kunt delen met je favoriete pagina.