.

.

.

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dikke Tinne Festival Hattem

september 9 @ 11:00 - 17:00

Gratis

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen tijdens het Dikke Tinne Festival Hattem en laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, kinderspelen, oude ambachten en nostalgische verhalen. Dit jaar voor het eerst met Kunstsmid_Koen van Kunstsmederij VuurOnderAs

Korte beschrijving van Dikke Tinne Festival Hattem

Dikke Tinne Festival Hattem

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen op zaterdag 9 september 2023 van 11.00 – 17.00 uur tijdens Dikke Tinne Festival Hattem. Laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, kinderspelen en nostalgische verhalen. De binnenstad van Hattem kenmerkt nog veel meer historische panden en straatjes is er daarmee een perfect decor voor dit historische festival.

Voor één dag ademt Hattem tijdens het Dikke Tinne Festival de sfeer van de Middeleeuwen uit. De binnenstad wordt zoveel mogelijk ontdaan van moderne elementen, verkeersborden worden afgehangen met jutezakken, strobalen vullen de straten en inwoners en ondernemers gaan gekleed in Middeleeuwse gewaden.

Wat gaat Kunstsmid Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is zijn mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en het ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor komt meld je dan met Dikke Tinne Festival hameren. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt. Hoe c0ol is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Wat gaat er nog meer gebeuren op Dikke Tinne Festival Hattem

Natuurlijk is er het Theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaar. Maar ook:  Interactieve straattheateracts laten je verwonderen over de geneeskunde van vroeger en oude ambachten komen tot leven. Troubadours en minstrelen laten hun klanken horen en voor de kinderen zijn er Oudhollandse spelen. Jonkvrouwen en ridders hebben een kampement opgezet rondom de kerk en geven spannende demonstraties zwaardvechten en boogschieten. Wie geluk heeft mag zelfs een aantal pijlen schieten of zich in een ridder harnas steken. Natuurlijk kun je ook Kunstsmid_Koen aan het werk zien.

Video van Dikke Tinne Festival Hattem

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een korte video presentatie van 2018

En verder

Volg het laatste nieuws over het Dikke Tinne Festival op de sociale media van de organisatie Facebook en Instagram
Heb je alles bekeken en wil je een werk kopen Klik dan hier voor de webshop.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.

 

Gegevens

Datum:
september 9
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.visithattem.nl/dikke-tinne-festival/

Organisator

Visit Hattem
Telefoon:
0384448298
E-mail:
info@visithattem.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Grote Kerk Hattem
Markt 2
Hettem, Gelderland Markt 2, 8051 EZ Hattem Nederland
+ Google Maps