.

.

.

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten

27 juli 2024 @ 10:00 - 16:00

Gratis

Op de laatste zaterdag van juli is het weer een Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten.
Oude tijden herleven want hier kun kunstsmid Koen aan het werk zien met zijn mobiele smederij en luisteren naar zijn verhalen. zijn eerder gemaakte kunstwerken zijn te koop. 

Oude tijden herleven Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten

Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten

Workshops maaien met de zeis, met de zicht, ouderwets oogsten en vele andere demonstraties. Oude ambachten, smeden, klederdrachten en diverse kraampjes zullen het terrein van de museumboerderij Mariahoeve Putten doen bevolken.
Het uitoefenen van de oude ambachten,  waar onder mijn kunst- en sier smederij,  het oogsten van de rogge op de traditionele manier, en de optredens van de Puttens Boerendansers mogen uiteraard ook niet ontbreken op deze dag!
Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids.

Melkmoes, oogstbrood en boerenmeisjes.

Tijdens het Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten wordt in het bakhuus bij de boerderij brood gebakken in de hout gestookte oven. Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens, boerenmeiden, framboosjes op brandewijn. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er als lunch broodjes hamburger en friet te koop, kortom er is van alles te eten en te drinken. Bij warm weer morgen de ijsjes natuurlijk niet ontbreken!

Tractoren en demonstraties

Er zijn diverse oude tractoren te bekijken en te horen. Vele marktkramen zorgen voor een diversiteit aan producten. Er wordt ouderwets houtsnijwerk gemaakt en manden vlechten, er staat een kunstsmid en andere oude ambachten zijn aanwezig.

Vorige Oogstfeest bij museumboerderij Mariahoeve Putten

Ik stond de afgelopen jaren ook op het oogstfeest. Lees in het bericht Oogstfeest bij de Mariahoeve in 2018 hoe het mij toen is vergaan.

Video van Oogstfeest 2018

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een korte video presentatie van het oogstfeest 2018. Dit is de laatste versie die ik op YouTube vond.

Gegevens

Datum:
27 juli 2024
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.mariahoeveputten.nl

Organisator

Vrijwilligers Maria Hoeve Putten
Telefoon
06 302 340 32
E-mail
info@mariahoeveputten.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Maria Hoeve Putten
Kiefveldersteeg 11
Putten, Gelderland 3882 RG
+ Google Maps
Telefoon
06 302 340 32
Bekijk de site van Locatie