.

.

.

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2024

6 juli 2024 @ 10:30 - 7 juli 2024 @ 17:00

€5
Ook dit jaar is Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2023. Kom kijken naar Kunstsmid Koen met live ambachtelijk smeden. Hij vertelt over staal, vuur, water, hameren en kolen. Er worden eerder gemaakte kunstwerken verkocht. Bij gelegenheid mogen kinderen, onder begeleiding, ook een werkstukje maken.
Ook dit jaar is Kunstsmid Koen op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2024. Kom kijken naar Kunstsmid Koen met live ambachtelijk smeden. Hij vertelt over staal, vuur, water, hameren en kolen. Er worden eerder gemaakte kunstwerken verkocht. Bij gelegenheid mogen kinderen, onder begeleiding, ook een werkstukje maken.

Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2024

Live Smeden is altijd een belevenis. Kom kijken en luisteren naar verhalen over kolen, vuur, water en staal. Net als  bij het wolfeest van vorig jaar in 2023 ga ik weer mooie kunstwerkjes maken. Er zijn altijd stoere jongens en meisjes die het ook eens willen proberen. Dat kan natuurlijk dan maken ze onder begeleiding klein een werkstukje. De ouders kunnen hiervan foto’s of een filmpje maken.
Ik verkoop mooie werkstukken welke ik op eerdere markten heb gemaakt.

Over het Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo

Wolfeest in Ballo

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen.
Creatieveling kunnen hun hart ophalen. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Ook zijn er allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.
Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren,  inspiratie opdoen voor creatieve wo activiteiten, genieten op een van de terrasjes omlijst door sfeervolle live muziek, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een sokkenbreimachine  in werking zien. En en kunstsmederij VuurOnderAs is live aan het smeden.
Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals pottenbakken op een draaischijf, een schaapje vilten om een steen en klein smeed werkje van staal maken. En: volop originele producten, tuinplanten, lekkernijen en gevarieerde woon- en lifestyleartikelen.
De entree is € 5,- voor een dagkaart en € 6,5 voor een 2 daagse kaart.
Maar het parkeren is gratis.
Kinderen tot 12 jaar gratis.

Mij belevenissen tijdens Wolfeest 2024

Klik hier om te lezen hoe het mij vorig jaar is vergaan.

Video impressie van vorig jaar

Gegevens

Begin:
6 juli 2024 @ 10:30
Einde:
7 juli 2024 @ 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://wolfeest.com/

Organisator

B-Event
Telefoon
0528-37 42 81
E-mail
info@annekeboekee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Schaapskooi Balloo
Crabbeweg 2
Balloo, drente Nederland
+ Google Maps