.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oogstfeest bij ‘de Bovenstreek’ Oldebroek

augustus 10 @ 10:00 16:00

Het grootte evenement Oogstfeest bij ‘de Bovenstreek’ Oldebroek is traditiegetrouw op de tweede zaterdag in augustus. Iedereen loopt in klederdracht. Er zijn veel oude ambachten. Er is een erfhuis veiling met verkoop van museum spullen tegen opbod. De jaarlijkse Fokvee dag en Jongveekeuring Noord-Veluwe gehouden. Goed eten en drinken onder andere boerenpannenkoeken, gebakken vis, gehaktballen en kruudmoes. Dit jaar voor het eerst met Kunstsmid op Oogstfeest bij ‘de Overstreek’ Oldebroek.

Wat is er op het Oogstfeest bij ‘de Overstreek’ Oldebroek

Oogstfeest bij 'de Overstreek' Oldebroek

Het jaarlijks rond de 4000 bezoekers trekkende Oogstfeest, traditiegetrouw op de tweede zaterdag in augustus, is het grootste evenement van Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ in Oldebroek. Een traditie is het dat de burgemeester van de gemeente Oldebroek het Oogstfeest opent. De ruim 120 vrijwilligers van het Boerderijmuseum lopen de hele dag in klederdracht en zorgen voor een goed verloop van de verschillende activiteiten en verkopen onder andere boerenpannenkoeken met en zonder spek, gebakken vis, gehaktballen en kruudmoes.

Keuring van vee

Rond het Boerderijmuseum kunnen de bezoekers ook kennismaken met een aantal oude ambachten en worden er enkele klederdrachten uit het hele land geshowd. Er wordt een zogenaamd ‘erfhuis’ gehouden, waar overtollige spullen van het museum per opbod worden verkocht. Een stoommachine wordt gebruikt om het graan te dorsen en er is een show met o.a. oude tractoren.

Op het Oogstfeestterrein wordt ook de jaarlijkse Fokveedag en Jongveekeuring Noord-Veluwe gehouden. Boeren laten dan hun beste koeien keuren en kinderen lopen met kalfjes langs de keurmeesters en hopen ook een prijs te winnen. Sinds 2016 is, op initiatief van het Nederlands Texels Schapenstamboek District Veluwe, de keuring van Texelse stamboekschapen na een halve eeuw weer in Oldebroek. Deze activiteit past prima bij het jaarlijkse Oogstfeest. De knuffelpony’s kunnen altijd op warme belangstelling van de kleintjes rekenen.

Wat gaat Kunstsmid Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is zijn mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor meld je met <evenement> hameren. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt.
Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Hoe was het Oogstfeest bij ‘de Overstreek’ Oldebroek vorig jaar

Wil je kijken hoe het verleden jaar was klink dan op impressies van oogstfeest 2023.

En verder

Heb je alles bekeken en wil je een werk kopen Klik dan hier voor de webshop.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.

€6,50 Volwassenen

Organisatie de Bovenstreek Oldenbroek

0525 – 63 1457

Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
augustus 10
Tijd:
10:00 – 16:00
Kosten:
€6,50
Evenement Categorie:
Site:
https://boerderijmuseum.nl/oogstfeest/

Organisator

Organisatie de Bovenstreek Oldenbroek
Telefoon
0525 – 63 1457
E-mail
info@boerderijmuseum.nl
Site
Bekijk de site van Organisator