Door de eeuwen heen hebben kunstenaars (schilders, beeldhouwers, dichters en musici) werk in opdracht uitgevoerd voor koningshuizen en welvarende handelshuizen. Denk daarbij aan Rembrandt, Michelangelo en Bach. Ook bij VuurOnderAs kun je een uniek gesmeed kunstwerk in opdracht geven, en jouw wensen door mijn handen te laten maken.

Neem contact met me op en ga met me in gesprek om vrijblijvend de mogelijkheden en kosten te verkennen. Samen co-creëren we de stijl, vorm en afmeting van een object binnen het thema dat voor jou waardevol en belangrijk is. Je wordt betrokken bij het ontwerp proces en beleefd samen met mij het maak proces. Zo heb jij straks een uniek kunstwerk waar iets van jezelf in zit.

We doen het stap voor stap, zonder verrassingen en de kosten zullen je meevallen.

Kunst voor jouw persoonlijk

Gesmeed kunstwerk in opdracht geven.

Ja. Kunst is heel persoonlijk. Niet alleen hoe het er uit ziet voor wat betreft stijl, vorm en afmeting maar zeker ook het onderwerp, de gelegenheid, een herinnering aan dat enen moment spelen een belangrijke rol.  Een beeld kan een indruk achterlaten die niet in woorden is uit te drukken. Hieronder een aantal voorbeelden van wat je kunt vastleggen.

Jouw persoonlijke smaak en ervaringen zorgen ervoor dat je misschien al tijden iets zoek maar het niet kan vinden.
Zou je graag een werk van mij willen, maar wel met de thema’s en vormen die voor jou belangrijk zijn?
Er is een object waar je een persoonlijke ervaring mee hebt. Je wilt zoiets laten maken.
Of zijn er bepaalde thema’s die vaak terugkomen in je leven (of die je vaker zou willen zien)?
Je hebt foto’s van iets specifieks, bijvoorbeeld een bijzonder vakantiemoment en je wilt daarvan een object.
Een van de werken is verkocht en je wilt een soortgelijk werk.
Er is heeft een dierbare herinnering die je wilt laten vastleggen.
Je legt uit wat je raakt in een beeld en geeft mij Carte Blanche.

Een gesmeed kunstwerk in opdracht geven als cadeau

Een persoonlijk kunstwerk is ook een prachtig cadeau. Hoe mooi zou het zijn als je een gepersonaliseerd kunstwerk cadeau kunt doen voor een bijzondere gelegenheid? Een bruiloft, een promotie, jubileum, een nieuw huis, een kindje?

Je hebt directie invloed op de stijl, de form en vormgeving, het onderwerp, de afmeting, de techniek en het formaat, van je kunstwerk.

Hoe gaat dat. Een gesmeed kunstwerk in opdracht geven?

Gesmeed kunstwerk in opdracht geven.

Dat verschilt per kunstenaar. Bij mij verloop het over het algemeen als volgt:

 1. Kunst in opdracht begint meestal met een verzoek. Je hebt je waarschijnlijk al georiënteerd en mijn portfolio spreekt je aan. Je hebt mijn werk op een evenement gezien of wil het graag nog eens in het echt bekijken en vasthouden.
 2. Er is al een idee voor een kunstwerk. Dat is het moment om contact met me op te nemen.
 3. Soms verloopt het contact per email. Vaak komt de persoon een keer langs in mijn atelier/werkplaats in Ermelo (Daar kun je werkstukken echt zien en vasthouden). Als het om een werk op een heel specifieke plek gaat kom ik naar je toe. Vaak is het een combinatie.
 4. Tijdens dit contact hebben we het over je eisen en wensen. Onderwerpen van gesprek zijn: stijl, vorm, onderwerp, afmeting, kleur en techniek.
 5. Vervolgens vorm ik een beeld in mijn hoofd. Ik maak vrijblijvend één of meerdere ruwe schetsen. Je kan mij vervolgens vertellen wat aanspreekt en wat je anders zou willen zien. Als het nodig is maak ik nog een nieuwe schets. Tot slot stuur ik een offerte.
 6. De prijs van een kunstwerk varieert afhankelijk van de materialen, afmeting en complexiteit. Een richtbedrag is € 150,- voor een niet groot of complex object en daarna oplopend door meer dan €500 voor groot en complex werk. We komen samen tot een mooi werk voor een door jouw betaalbaar bedrag.
 7. Wanneer je tevreden bent met de schets en de offerte vraag ik een 1e aanbetaling van 25%. Dat is het gemiddelde bedrag dat ik besteed ik aan materiaal voor het kunstwerk en verbruiks-kosten (kolen, gereedschap enz).
 8. Ik heb gemiddeld 1 tot 2 maanden tijd nodig om een werkstuk te maken. Begin dus op tijd.
 9. Als ik aan het beeld werk kun je langs te komen om te kijken. Ik zal je foto’s en soms video’s sturen zodat je het maken van het kunstwerk van begin tot eind beleeft. Aan de hand hiervan kunnen eventueel nog wijzigingen worden aangebracht.
 10. Mocht het werk echt niet zijn wat je voor ogen had, dan ben je niet verplicht het af te nemen. Je 1e aanbetaling is dan wel besteed aan materiaal. Dit bedrag  krijg je niet terug. Mijn arbeid wordt dan niet in rekening gebracht. Dit is echter nog nooit gebeurd .
 11. Na het afwerken met lak of was is het werk klaar en kan het opgehaald worden. Ik vraag ik je dan om de resterende betaling.  Vaak kan het werk als Post.nl pakket worden verzonden. De hiervoor gemaakte kosten worden 1 op 1 doorberekend. Meestal is dat € 7,25
 12. Als het kunstwerk wordt geleverd zit daar een ‘Certificaat van Echtheid’ bij. Hierop staat de titel en kenmerken van het kunstwerk en mijn handtekening. Het werkstuk zelf is voorzien van mijn signatuur stempel. Alle informatie en beeldmateriaal van het object staat dan op mijn website ten behoeve van authenticatie. Dit bewijst dat je een origineel object van mijn hand hebt.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd naar je ideeën en vaak kan ik je helpen, Je kunt altijd vrijblijvend vragen. Ik help je graag!  Heb je nog vragen? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op en kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Je kunt in contact met me komen via een e-mail, het contact formulier, een bericht via sociale media of me bellen