Archives : Kunst-werk

 • Kunstsmeedwerk Lark’s Head macramé knoop

  Lark's head knoop

  meedkunst en Macramé knopen lijken misschien werelden apart, maar soms komen ze samen op een prachtige manier. Dit Kunstsmeedwerk Lark’s Head macramé knoop is een uniek kunstwerk dat zowel kracht als subtiliteit uitstraalt. Of je nu een liefhebber bent van ambachtelijke kunst of gewoon iets unieks zoekt voor je interieur, dit stuk is een blijvende herinnering aan de schoonheid van vakmanschap van smeden en of macramé.

  De Lark’s head knoop is vaak de eerst/begin knoop voor een macramé werkstuk. De aanleiding voor deze knoop is een macramé werkstuk op het Wolfeest in Balloo. Van dit unica kunstwerk worden maximaal 8 knopen gemaakt. Een 3D beeldje van metaal, beeld een stilleven (knoop) uit, heeft een geometrisch, minimalistische en
  realistisch benadering. Het is een ambachtelijk, met uitsluitend handgereedschap gesmeed kunstwerk.

  READ MORE
 • Gesmeed klein hartje (liefdes symbool)

  Foto van Gesmeed klein hartje (liefdes symbool)

  Bij Kunst- & Siersmederij VuurOnderAs hebben we iets bijzonders een gesmeed hartje (liefdes symbool) op een notenhouten sokkel. Dit liefdessymbool vangt de essentie van liefde en vakmanschap. Het gesmede hartje is meer dan alleen een kunstwerk; het is een symbool van liefde. Je kunt het nu cadeau doet aan een speciaal iemand op een speciale dag iemand of je geeft het een plek in je eigen huis.

  Hij is een met de hand en handgereedschap vervaardigd. Een uniek stelleven beeldje van een spiritueel symbool. Het is expressief en geometrisch vormgegeven. Kunstsmid Koen van VuurOnderAs heeft met dit hartje een stukje van zijn ziel en passie voor het vak in staal weten te vangen.

  READ MORE
 • Trollen Kruis Magische kunst Gesmeed uit Hoefijzer

  Ontdek het mysterie achter het Trollen Kruis Magische kunst Gesmeed uit Hoefijzer. Uit een eeuwenoude paardenschoen transformeert zich ambachtelijk gesmede geometrische beeldende kunst. Een symbool van magie en kracht gesmeed voor de Scandinavisch Markt in Schokland. Dit is het verhaal van een unieke minimalistische creatie, gevormd door de vurige passie van Kunstsmid Koen en doordrenkt met de geest van oude legendes. Ben je liefhebber van Scandinavische cultuur, bereid je voor om te worden gevangen door de betovering van het Trollen Kruis.

  READ MORE
 • Grote gesmede paperclip

  Grote gesmede paperclip

  Nu ook de gewone grote gesmede paperclip in het assortiment..\
  Ik had al eens een Zittende Paperclip  gemaakt op de Kerstmarkt bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.

  READ MORE
 • Hart (liefdes symbool) op sokkel

  Hart (liefdes symbool) op sokkel.
  Metalen hart met krullen op olijf houten sokkel.
  Hart het liefdessymbool.

  READ MORE
 • Grote hand gesmede wasknijper of wasspeld

  Na de grote paperclip nu een grote wasknijper. Een grote hand gesmede wasknijper of wasspeld voor het ophangen van de was.
  Deze grote metalen knijper voor de waslijn is gemaakt van massief 25 mm vierkant staal.
  De aanleiding om de knijper te maken was het idee om gebruiksvoorwerpen uit te vergroten als smeedwerk.
  Deze knijper is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap en verkocht op jaar- en kunstmarkten of via deze webshop.
  Dit hedendaagse 3D-beeldje van metaal, beeld een stilleven van een voorwerp uit en heeft een geometrisch, minimalistische en
  realistische benadering.

  READ MORE
 • 2D-Figuur G-Sleutel met Trompet

  Dit 2D-Figuur G-Sleutel met Trompet is in opdracht van dweilorkest “Pretband Help Ons Bloaz’n” gemaakt.
  De aanleiding was het afscheid van hun bandleider, dirigent en trompettist Giorgio. Het is gemaakt ter herinnering en als afscheid cadeau van de band leden.
  Het bestaand ontwerp van de G-Sleutel is gepersonaliseerd met een trompet, benen en een oog.
  Deze hedendaagse 2D collage van metalen staaf materiaal, beeld een figuur uit en heeft een figuratief abstraherend benadering. Dit 2D kunstsmeedwerk is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap. Het is een unica

  READ MORE
 • Gesmeed blaadje met steel

  Gesmeed blaadje met steel voor alle liefhebbers van planten. Een mooie cadeau voor iemand die veel tuiniert omdat zij een zaadje een plant ziet worden.  Als het zaadje kiemt krijg […]

  READ MORE
 • Klassieke tafel kaarsenstandaard model 1

  Klassieke tafel kaarsenstandaard model 1

  Deze klassieke tafel kaarsenstandaard model 1 is een elegant en tijdloos kunstwerk dat wordt gebruikt om brandende kaarsen op een tafel of ander vlak oppervlak te plaatsen.
  Bij uitstek een cadeau voor romantische mensen omdat hij een vleugje elegantie en romantiek toevoegt aan je leefruimte.
  De aanleiding om deze kaarsenstandaard te maken was dat mensen op markten regelmatig naar een tafel kaarsenstandaard vragen.
  Dit gebruiksvoorwerp van metaal, beeld een spiritueel voorwerp uit en heeft een geometrisch en minimalistische benadering. Hij is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap

  READ MORE
 • Lantaarn in hartvormige staander

  Deze Lantaarn in hartvormige staander en wortel voet is gemaakt in opdracht van de Willem Holtrop hospice in Ermelo. De stalen lantaarn moest een groot industrieel, handgemaakt kunstwerk met een passend en sprekend ontwerp worden. De Lantaarn is onderdeel van het uitgeleide-ritueel bij de hospice. In het werk kun je veel symboliek herkennen.
  Ik vind de lantaarn en staander goed geslaagd omdat het zeker sprekend en passend is geworden en de rituele functie goed ondersteund. Iedereen ziet andere symboliek welke helpt bij de rouwverwerking.
  Je kun deze hedendaagse 3 dimensionale installatie van metaal typeren als een abstract spiritueel voorwerp en met een geometrische en expressieve benadering.
  Deze 3D lantaarn met staander is ambachtelijk gesmeed met hand gereedschap. Het is een unica er is er slechts 1 van gemaakt. Tijdens het vervaardigen is beeldmateriaal gemaakt welke is samengevat in 4 video compilaties. 

  READ MORE
 • Langneus 3 gesmede staande figuurtjes

  Beeldje Langneus 3 metalen staande figuurtjes elk met zijn eigen emotie.

  Beeldje Langneus 3 gesmede staande figuurtjes elk met zijn eigen emotie. Gesmeed van metalen hoeklijn.
  De inspiratie om langneus te maken komt van het voorleesboek Juffrouw Langneus door Godfried Bomans.
  Het past bij iedereen en alles. Een mooie cadeau omdat je er van alles bij kunt fantaseren.
  Dit hedendaagse 3d beeld van metaal, beeld drie figuurtjes uit en heeft een abstracte/minimalistische figuratieve benadering. Het is een unica kunstwerk dat ambachtelijk is gesmeed met uitsluitend hand gereedschap.

  READ MORE
 • Staande stalen platte knoop op 4 moeren

  Staande metalen platte knoop op 4 moeren

  De staande stalen platte knoop op 4 moeren is een knoop om voorwerpen te sjorren. Hij gaat gemakkelijk los door aan de lus te trekken.
  Een mooi cadeau geschikt is voor scouting of watersporters omdat zij deze knoop vaak gebruiken.
  Mensen die mijn knopen zien vragen vaak “hoe heb je dat gedaan”.
  Dit hedendaagse 3D beeldje van metaal is een stilleven, het onderwerp is een knoop en heeft een geometrisch, minimalistische en realistische benadering.
  Het 3d beeldje is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap

  READ MORE