Archives : Smeedwerk

 • Trollen Kruis Magische kunst Gesmeed uit Hoefijzer

  Ontdek het mysterie achter het Trollen Kruis Magische kunst Gesmeed uit Hoefijzer. Uit een eeuwenoude paardenschoen transformeert zich ambachtelijk gesmede geometrische beeldende kunst. Een symbool van magie en kracht gesmeed voor de Scandinavisch Markt in Schokland. Dit is het verhaal van een unieke minimalistische creatie, gevormd door de vurige passie van Kunstsmid Koen en doordrenkt met de geest van oude legendes. Ben je liefhebber van Scandinavische cultuur, bereid je voor om te worden gevangen door de betovering van het Trollen Kruis.

  READ MORE
 • Grote gesmede paperclip

  Grote gesmede paperclip

  Nu ook de gewone grote gesmede paperclip in het assortiment..\
  Ik had al eens een Zittende Paperclip  gemaakt op de Kerstmarkt bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.

  READ MORE
 • Hart (liefdes symbool) op sokkel

  Hart (liefdes symbool) op sokkel.
  Metalen hart met krullen op olijf houten sokkel.
  Hart het liefdessymbool.

  READ MORE
 • Smeedwerkjes Langneus en een klein Hartje

  De smeedwerkjes Langneus en klein Hartje zijn in opdracht van J Boeren gemaakt. Tijden Kiek-Es in Putten vroeg ze of ik deze 2 werkjes kon maken voor op de paaltjes in haar tuin. 
  Beide werkstukken stonden als bestaand werk, in een ander formaat of andere vorm op mijn kraam, 
  Ik heb ze beide tijdens het Kiek-Es evenement op ambachtelijk gesmeed. Het zijn Evenement smeedwerken.  Ze zijn met de hand en handgereedschap gesmeed en is dus een ambachtelijk product.

  READ MORE
 • 2D-Figuur G-Sleutel met Trompet

  Dit 2D-Figuur G-Sleutel met Trompet is in opdracht van dweilorkest “Pretband Help Ons Bloaz’n” gemaakt.
  De aanleiding was het afscheid van hun bandleider, dirigent en trompettist Giorgio. Het is gemaakt ter herinnering en als afscheid cadeau van de band leden.
  Het bestaand ontwerp van de G-Sleutel is gepersonaliseerd met een trompet, benen en een oog.
  Deze hedendaagse 2D collage van metalen staaf materiaal, beeld een figuur uit en heeft een figuratief abstraherend benadering. Dit 2D kunstsmeedwerk is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap. Het is een unica

  READ MORE
 • Klassieke tafel kaarsenstandaard model 3

  Deze klassieke tafel kaarsenstandaard model 3 is een elegant en tijdloos kunstwerk dat wordt gebruikt om brandende kaarsen op een tafel of ander vlak oppervlak te plaatsen.
  Bij uitstek een cadeau voor romantische mensen omdat hij een vleugje elegantie en romantiek toevoegt aan je leefruimte.
  De aanleiding om deze kaarsenstandaard te maken was dat publiek tijdens demonstraties op evenementen  regelmatig naar een tafel kaarsenstandaard vragen.
  Dit gebruiksvoorwerp van metaal, beeld een spiritueel voorwerp uit en heeft een geometrisch en minimalistische benadering. Hij is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap

  READ MORE
 • Klassieke tafel kaarsenstandaard model 1

  Klassieke tafel kaarsenstandaard model 1

  Deze klassieke tafel kaarsenstandaard model 1 is een elegant en tijdloos kunstwerk dat wordt gebruikt om brandende kaarsen op een tafel of ander vlak oppervlak te plaatsen.
  Bij uitstek een cadeau voor romantische mensen omdat hij een vleugje elegantie en romantiek toevoegt aan je leefruimte.
  De aanleiding om deze kaarsenstandaard te maken was dat mensen op markten regelmatig naar een tafel kaarsenstandaard vragen.
  Dit gebruiksvoorwerp van metaal, beeld een spiritueel voorwerp uit en heeft een geometrisch en minimalistische benadering. Hij is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap

  READ MORE
 • Lantaarn in hartvormige staander

  Deze Lantaarn in hartvormige staander en wortel voet is gemaakt in opdracht van de Willem Holtrop hospice in Ermelo. De stalen lantaarn moest een groot industrieel, handgemaakt kunstwerk met een passend en sprekend ontwerp worden. De Lantaarn is onderdeel van het uitgeleide-ritueel bij de hospice. In het werk kun je veel symboliek herkennen.
  Ik vind de lantaarn en staander goed geslaagd omdat het zeker sprekend en passend is geworden en de rituele functie goed ondersteund. Iedereen ziet andere symboliek welke helpt bij de rouwverwerking.
  Je kun deze hedendaagse 3 dimensionale installatie van metaal typeren als een abstract spiritueel voorwerp en met een geometrische en expressieve benadering.
  Deze 3D lantaarn met staander is ambachtelijk gesmeed met hand gereedschap. Het is een unica er is er slechts 1 van gemaakt. Tijdens het vervaardigen is beeldmateriaal gemaakt welke is samengevat in 4 video compilaties. 

  READ MORE
 • Langneus 3 gesmede staande figuurtjes

  Beeldje Langneus 3 metalen staande figuurtjes elk met zijn eigen emotie.

  Beeldje Langneus 3 gesmede staande figuurtjes elk met zijn eigen emotie. Gesmeed van metalen hoeklijn.
  De inspiratie om langneus te maken komt van het voorleesboek Juffrouw Langneus door Godfried Bomans.
  Het past bij iedereen en alles. Een mooie cadeau omdat je er van alles bij kunt fantaseren.
  Dit hedendaagse 3d beeld van metaal, beeld drie figuurtjes uit en heeft een abstracte/minimalistische figuratieve benadering. Het is een unica kunstwerk dat ambachtelijk is gesmeed met uitsluitend hand gereedschap.

  READ MORE
 • Toverstokken van Olivander met kubustwist en bol

  Er is weer een nieuwe levering van Toverstokken van Olivander met kubustwist en bol,
  Geschikt voor praktijkoefeningen van de jonge tovenaarsleerling.
  Een fantastisch en tijdloos speelgoed cadeau voor jongens en meisjes.
  Deze Olivander stokken met magisch bestanddeel zijn ambachtelijk gesmeed.

  READ MORE
 • Kluutschopje voor de Herder in Balloo

  De kluutschop (kluitschop) is een oeroud schaapherders voorwerp. De kluutschop van de Herder in Balloo was versleten of ik er een voor hem kon maken. Maar dan wel een sterkere. Dit kluutschopje is een werk in opdracht. Ambachtelijk met de hand en handgereedschap gesmeed. Het ontwerp en uitvoering is net wat anders geworden om hem sterker te maken. 

  READ MORE
 • Staande stalen platte knoop op 4 moeren

  Staande metalen platte knoop op 4 moeren

  De staande stalen platte knoop op 4 moeren is een knoop om voorwerpen te sjorren. Hij gaat gemakkelijk los door aan de lus te trekken.
  Een mooi cadeau geschikt is voor scouting of watersporters omdat zij deze knoop vaak gebruiken.
  Mensen die mijn knopen zien vragen vaak “hoe heb je dat gedaan”.
  Dit hedendaagse 3D beeldje van metaal is een stilleven, het onderwerp is een knoop en heeft een geometrisch, minimalistische en realistische benadering.
  Het 3d beeldje is ambachtelijk gesmeed met uitsluitend hand gereedschap

  READ MORE