.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oud Veluwse Markt in Barneveld

augustus 1 @ 10:00 17:00

Oud Veluwse Markt

De 58ste editie van de Oud Veluwse Markt in Barneveld. Het is niet zo maar een markt, het is een begrip. Naast de bewoners van de omliggende dorpen, komen mensen van heinde en verre de folklore beleven. Op de nostalgische markt treft de bezoeker een unieke optocht, bijzondere kraampjes, klederdracht, een Boeren Erfhuis op de platte kar, meer dan 20 oude ambachten, een kleedjesmarkt, muziek en dans aan. VuurOnderAs is present op 1, 8 en 15 augustus.

Vertrouwde programma Oud Veluwse Markt in Barneveld

De Oud Veluwse Markt in Barneveld met het vertrouwde programma, waaraan extra amusement is toegevoegd. Er zijn twee wijzigingen.
We hanteren nieuwe “openingstijden” van 10:00 tot 17.00.
En het evenement vindt niet plaats op zes donderdagen, maar op vier donderdagen, namelijk op 25 juli, 1, 8, en 15  augustus.

De markt

Naast 175 marktkramen, zijn er weer rond de twintig oude ambachten te bewonderen en te beleven, verspreid door Barneveld. Er is nieuw amusement aan toegevoegd o.a mascotte Ridder Jan, goochelaar Joost en zeepbellenartiest Belle Dame en Kustsmid- en Siersmederij VuurOnderAs.

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt blijft grotendeels ongewijzigd, dit is het onderdeel waar veel kinderen in contact komen met dit mooie evenement en zelf een zakcentje kunnen verdienen. Het is ieder jaar weer rennen voor je plekje.  

Historische optocht

 Volwassenen en kinderen gekleed in Veluwse dracht van rond 1900 lopen in een lange optocht door het centrum. Onder meer antieke kinder- en poppenwagens, fietsen en muziekinstrumenten zijn te bewonderen in de optocht onder begeleiding van de Barre Blaozers die dit jaar weer de muzikale omlijsting verzorgen.

Volksdansen

Volksdansen van grote allure zal dit jaar twee keer plaatsvinden namelijk op het Raadhuisplein

Het Boeren Erfhuis

Het Boeren Erfhuis vindt dit jaar één keer plaats en wel op donderdag 1 augustus. Niet alleen antiek mag ingebracht worden, ook vintage is meer dan welkom. De plaats is achter Restaurant Het Schaap. Doe een bod bij het Boerenerfhuis. Eenmaal, andermaal…verkocht!

Oude Ambachten

Ook dit jaar zijn de oude ambachten ruim vertegenwoordigd.  Mandenvlechter, borstelmaker, spinnen, kantklossen, mutsen maaksters, boter karnen enz. enz. Ambachten die eigenlijk niet verloren mogen gaan. Ook de Barneveldse musea staan op een centrale plek bij de toren om te laten zien wat Barneveld op cultureel gebied in huis heeft.

Wat gaat Kunstsmid Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is zijn mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor meld je met <evenement> hameren. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt.
Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Video van Oud Veluwse Markt in Barneveld

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een korte video presentatie van Oud Veluwse Markt in Barneveld uit 2022  

En verder

Heb je alles bekeken en wil je een werk kopen Klik dan hier voor de webshop.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.

Gegevens

Datum:
augustus 1
Tijd:
10:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://oudveluwsemarkt.nl/

Organisator

Oud-Veluwse Markt Informatie Centrum
E-mail
nfo@oudveluwsemarkt.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Meuleneind, Barneveld

Meuleneind
Barneveld, Gelderland Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie