.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scandinavië Markt Schokland

mei 11 @ 10:00 mei 12 @ 17:00

De Scandinavië Markt Schokland bij Museum Schokland. Met kramen en een gevarieerd programma met lezingen, livemuziek, workshops en demonstraties. Dit jaar de 1e keer met  Kunst- & Siersmederij VuurOnderAs.

Korte beschrijving van Scandinavië Markt Schokland

De Scandinavië Markt Schokland wordt op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 voor de 11e keer georganiseerd bij Museum Schokland, UNESCO Werelderfgoed.

Een heel weekend lang staan er verspreid over het museumterrein tientallen kramen met een op Scandinavië georiënteerd aanbod, waaronder wonen, design, outdoor, reizen, mode en handvaardigheid. Ook is voor de liefhebber van Scandinavisch eten voldoende lekker aanbod.

Naast de kramen is er ook elk jaar een gevarieerd randprogramma met lezingen, livemuziek, workshops en demonstraties. Kunstsmid Koen komt dit jaar voor de 1e keer met demonstraties smeden.

Wat gaat Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen met avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis. Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine kunst werken maken. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is live smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Ook op  op dit evenement is er (voor kinderen en volwassenen) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf aan het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig blijft en het ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn beperkt. Als je speciaal hiervoor komt meld je met “ik wil graag hameren”. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt. Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op jou evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Wat gaat er gebeuren op Scandinavië Markt Schokland

Standhouders

De markt heeft tientallen kramen vol Scandinavische producten; de sfeervolle stands staan verspreid over het museumterrein en bieden alles op het gebied van wonen, design, reizen, eten, mode & handvaardigheid.

Programma

Naast de vele kramen is er ook een afwisselend programma met muziek, vertellingen, workshops en demonstraties, zoals houtsnijden en leer bewerken. De museumtuin wordt omgetoverd tot Hyggetuin. Lees hier meer over het programma en de muziek.

Hyggetuin

Het Scandinavische woord ‘Hygge’ staat voor gezelligheid. Dit jaar wordt de museumtuin omgetoverd tot Hyggetuin. Geniet hier van muzikale optredens, vertellingen, volg een workshop of geniet van een Zweeds Fika-moment, een ontspannen koffiebreak met lekkernij.

Speciaal voor kinderen

Kinderen kunnen in de IJsloperschuur meedoen met de LEGO workshop. Ook kunnen kinderen in de Hyggetuin genieten van poppentheater of aansluiten bij één van de vertellingen.

Video over Scandinavië Markt Schokland

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een korte video presentatie van 2012  

Gegevens

Begin:
mei 11 @ 10:00
Einde:
mei 12 @ 17:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:
Site:
https://www.museumschokland.nl/beleven/scandinaviemarkt/

Organisator

Museum Schokland
Telefoon
0527 76 06 30
E-mail
kassa@museumschokland.nl
Site
Bekijk de site van Organisator