Ik heb tijdens de kerstmarkt bij VSM in Eerbeek al een zittende paperclip gemaakt. Deze valt bij veel mensen erg in de smaak. Ikzelf vind hem ook erg mooi. Van het een komt het ander. Ik ga er meer maken maar den met een mal voor Paperclips

Ontwerp van Mal voor Paperclips

Aanleiding voor Mal voor Paperclips

Mijn echtgenoot zit ook op yoga. Volgens mij zitten heel veel mensen op yoga. Ik heb het idee opgevat om om paperclips een yoga pose te geven. Ik heb er een aantal gemaakt met echte kleine paperclips. Het is goed mogelijk dit te doen.

Ontwerp

Ik heb je werkelijke afmetingen van een paperclip opgeschaald naar een afmeting van 34×6 cm. Hierin heb ik de maten van het menselijk lichaam gezet.¬† De punten voor kin, nek, navel, heupen, einde hand, knie enz. Dit heb ik overgenomen van ons houten schilder model.

Het maken van de Mal voor Paperclips

Half klaar foto Mal voor Paperclips

Tot slot heb ik vanaf deze tekening een stalen mal gemaakt om de bochten en de zijden steeds op dezelfde maat te krijgen. Nu kan ik meerdere paperclips met allemaal dezelfde afmetingen smeden.

Weer een mooi stukje ambachts-werk af.