Bij de schaapskooi in Balloo wordt tijdens het schaapscheren het 2 daagse Wolfeest in Balloo gehouden. Het ging dit jaar ondanks en corona epidemie wel door. Kunst- & Siersmederij VuurOnderAs stond met Kunstsmid Koen dit jaar voor het eerst op het Wolfeest in Balloo. Ik heb genoten van een mooi feest en ik heb een succesvol weekend gehad. Het weer werkte mee de zon scheen volop en het is nagenoeg droog gebleven. De organisatie had op de aankondiging gezet dat kinderen een spijker mochten smeden. Wat een blije gezichten van ouders en kinderen geweest die dat hebben gedaan. 

Mocht het doorgaan in verband met de corona epidemie ?

Wat was het spannend met de persconferentie van Rutte en de Jonge, de avond tevoren. Meerdaagse evenementen mochten niet meer. Gelukkig was het Wolfeest geoormerkt als “doorstroom evenement” en mocht daarom wel. Als het was afblazen dan wat het leed niet te overzien geweest. Alle standhouders en de organisatie zijn door het oog van de naald ben gekropen. Er is zelfs nog een controle geweest van de gemeente op zaterdag, maar gelukkig bevonden ze alles in orde. Iedereen hield zich netjes aan de regels. Top dat het door mocht gaan.

Was je er ook op het Wolfeest in Balloo

Ben je ook geweest? Als je thuis bent gebleven heb je echt wat gemist.  Het was zeer de moeite waard. Ik kijk terug op een succesvol Wolfeest weekend. Wat was er veel te doen.
Heb je nog een kunstwerk gekocht ik heb er in elk geval wel een paar verkocht. Aan het geven van demonstraties ben ik, door de spijkers, nauwelijks toegekomen. Wel heb ik nog even kunnen werken aan de voorraad evenement smeedwerk.

Sfeer en Weer op het Wolfeest in Balloo

Spijkers maken

Wat een bijzonder feest. Aan de ene kant het scheren van de schapen en aan de andere kant een jaarmarkt met het thema wol. Er heerste beide dagen een gezellige en gemoedelijke sfeer. Iedereen was blij dat we weer naar een evenement konden. Tijdens het inrichten van de kramen was dat al te merken.

Beide dagen waren er voldoende bezoekers om het gezellig te maken maar net niet te druk in verband met de corona regels. De bezoekers genoten, een enkeling vond het té druk. Niet iedereen hield altijd 1,5 meter afstand. Zeker niet voor de stands.

Het weer was geweldig. Lekker 22 tot 24 graden en het zonnetje er bij. Tegen de weersverwachting in beide dagen helemaal droog. Vooruit dan, één regenbui op zondagmiddag . Maar dat mocht de pret niet drukken. Zaterdag stond de wind goed (ZO) . De rook waaide over het weiland weg. Zondagmorgen was de wind gedraaid (N) en waaide de rook over het terrein. Gelukkig zijn er geen klachten gekomen van standhouders anders had ik mogelijk moeten stoppen.

Wat gebeurde er bij Vuur onder As kraam

  • Spijkers of beter nagels ze stonden ervoor in de rij. Wat heb ik veel blije kinderen ontmoet die een spijker wilden smeden. Stoer cool tof en spannend. De ouders vonden het mogelijk nog leuker en spannender dan de kinderen. Het is toch gloeiend heet staal van 1200 graden. Stoer hoor.
  • Er was door de spijkers veel publiek bij onze stand.
  • Er is behoorlijk wat evenement smeedwerk verkocht. Vooral het Steeketiket in moestuin bij planten liep goed.
  • De kunstsmeedwerken omhelzing en een gesmeed blaadje met steel zijn is op deze dag van eigenaar verwisseld.

Wat heb gemaakt op deze dag

Als je bent geweest heb je me zeker zien smeden.

Video van dit evenement

Hieronder de video van dit evenement gemaakt door de organisatie.   

Foto collage van dit Evenement

Ik heb een bord op de stand met het verzoek aan toeschouwers / bezoekers om foto’s en of video’s in te sturen of met op sociale media bij de foto’s te vermelden en me te volgen. Ikzelf kan ze niet maken maar ik wil ze wel graag hebben.

Heb jij foto’s ingestuurd. Nogmaals bedankt. Ik had geen foto’s gehad zonder jullie hulp.
Heb jij ook foto’s of video’s gemaakt stuur ze dan alsnog naar Koen@VuurOnderAs.nl dan zet ik ze erbij de verzameling. Ben je benieuwd welke foto’s ik tot nu toe heb van dit evenement. Klik dan hier om naar de foto collages te gaan.

Bedankt

Ik wil nog een paar mensen bedanken:

  • Anneke Boeke van B-Event  heeft  Wolfeest Ballo  georganiseerd. Bedankt voor het beschikbaar stellen van de kraam (met 2 meter planken).
  • De Herberg van Loon. Hier hebben we 2 nachten geslapen en geweldig lekker gegeten.
  • Alle mensen die foto’s hebben gestuurd. Ik had geen website zonder jullie. Bedankt.

Verder

Heb op dit evenement me een werk zien maken wat alsnog wil kopen.  Klik dan hier voor de webshop.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.

Tot slot 

Tot zover het Wolfeest in Balloo.
Ik heb er van genoten. Ik hoop dat jullie ook een mooie dag hebben gehad.

Mocht je er niet zijn geweest maar wilt je mij wel een keer aan het werk zien.
Dat kan op een van de volgende demo-dagen. Klik hier voor mijn planning.
Anders tot volgend jaar want dan ben ik er weer bij.