Bij de schaapskooi in Balloo werd tijdens het schaapscheren het 2 daagse Wolfeest in Balloo editie 2022 gehouden.  Kunst- & Siersmederij VuurOnderAs stond met Kunstsmid Koen dit jaar voor de tweede keer op het Wolfeest in Balloo. Ik heb genoten van een mooi feest en ik heb een succesvol weekend gehad. Het weer was ietwat bewolkt en het is nagenoeg droog gebleven. De organisatie had op de aankondiging gezet dat er voor kinderen een workshop smeden is. Er zijn dit jaar veel metalen slangen gesmeed.  

Was je er ook op het Wolfeest editie 2022 in Balloo

5 toverstokken met bol voor wolfeest Ballo0

Heb je nog een kunstwerk gekocht ik heb er in elk geval wel een paar verkocht. Aan het geven van demonstraties ben ik, door de workshops met kleine stalen speelgoed slangen smeden met kinderen, nauwelijks toegekomen. Wel heb ik nog even kunnen werken aan de voorraad evenementsmeedwerk. De topper van de dag was het Toverstaf. Kinderen waren er niet bij weg te slaan. Opa en Oma hadden geen idee waarvoor het was.

Sfeer en Weer op Wolfeest editie 2022 in Balloo

Beide dagen waren er voldoende bezoekers om het gezellig te maken maar net niet te druk. Er was vanaf het begin een gemoedelijke sfeer op het terrein. Veel bekenden van vorig jaar ontmoet. De moeite van het omrijden waard.

Het weer was goed maar niet geweldig. Het was 18 tot 20 en bewolkt en een enkel motregen buitje. Maar dat mocht de pret niet drukken. De wind stond de wind goed (NW). De rook waaide niet over de kramen maar in  het weiland weg.

Wat heb gemaakt op deze dag

Natuurlijk heb ik als demonstratie een aantal Grote Spijkers gesmeed.
Ik heb nog kunnen werken aan mijn voorraad evenement smeedwerk. Deze is aangevuld met:
Harten gemaakt van hoefijzer,
Gesmede blaadje met steel,
Split cross,
Grote spijkers.

Er zijn heel wat kinderen geweest die een kleine versie van stalen speelgoed slang met me hebben gesmeed en mee naar huis genomen.

Wat gebeurde er bij Vuur onder As kraam

Workshop Klein Speelgoed Slangetje smeden

Tja.., onze eerste dag begon niet geweldig. Verleden jaar was onze stand in 2-en gedeeld. Een halve stand met voorlichting over bijen en verkoop van honing en een halve stand smeden. Er was dit jaar een grote honingverkoop (markt)wagen die het exclusief recht op honingverkoop had bedongen. Hierdoor moesten wij het imkerdeel van onze stand in de auto laten.

Als je bent geweest heb de bijenvoorlichting moeten missen maar mij kon je me wel zien smeden.

Kleine versie van Stalen speelgoed slangetjes smeden.  Ze stonden dit jaar weer in de rij om de workshop te doen. Wat heb ik veel blije kinderen ontmoet met een stalen speelgoed slang. Stoer cool tof en spannend. De ouders vonden het mogelijk nog leuker en spannender dan de kinderen. Het is toch gloeiend heet staal van 1200 graden. Er was door de stalen speelgoed slangen veel publiek bij onze stand.

Er is behoorlijk wat evenement smeedwerk verkocht. Vooral het hart gemaakt van hoefijzer, gesmeed blaadje met steel en grote spijkers.

Video van Wolfeest editie 2022 in Balloo

Hieronder de video uit 2021 van dit evenement gemaakt door de organisatie.

Foto collage van dit Evenement

Ik heb een bord op de stand met het verzoek aan toeschouwers / bezoekers om foto’s en of video’s in te sturen of met op sociale media bij de foto’s te vermelden en me te volgen. Ikzelf kan ze niet maken maar ik wil ze wel graag hebben.

Heb jij foto’s ingestuurd. Nogmaals bedankt. Ik had geen foto’s gehad zonder jullie hulp.
Heb jij ook foto’s of video’s gemaakt stuur ze dan alsnog naar Koen@VuurOnderAs.nl dan zet ik ze erbij de verzameling. Ben je benieuwd welke foto’s ik tot nu toe heb van dit evenement. Later komt hier de link om naar de foto collages te gaan.

Bedankt

Ik wil nog een paar mensen bedanken:

  • Anneke Boeke van B-Event  heeft  Wolfeest Ballo  georganiseerd. Bedankt voor het beschikbaar stellen van de kraam (met 2 meter planken). Volgend jaar hopelijk weer met het “Imkerdeel”.
  • Herberg van Anderen. Hier hebben we 2 nachten geslapen en geweldig lekker gegeten.
  • Alle mensen die foto’s hebben gestuurd. Ik had geen website zonder jullie. Bedankt.

Verder

Heb op dit evenement me een werk zien maken wat alsnog wil kopen.  Klik dan hier voor de webshop.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.

Tot slot

Tot zover het Wolfeest in Balloo.
Ik heb er van genoten. Ik hoop dat jullie ook een mooie dag hebben gehad.

Mocht je er niet zijn geweest maar wilt je mij wel een keer aan het werk zien.
Dat kan op een van de volgende demo-dagen. Klik hier voor mijn planning.
Anders tot volgend jaar want dan ben ik er weer bij.