.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kunstfestival Hattem

mei 25 @ 11:00 17:00

Op zaterdag 25 mei 2024 11-17 uur is het Kunstfestival Hattem. Het centrum van Hattem staat dan in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Wat is er te doen op

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen vele kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden verdeeld over de gehele historisch binnenstad. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.

Schilders, aquarellisten, illustratoren, grafici, beeldhouwers, keramisten, hout-, glas-, papier- en porselein kunstenaars, kunstfotografen, gameontwerpers, woordkunstenaars, textiel-, zijde- en viltkunstenaars, ontwerpers van tassen en edelsmeden komen in groten getale naar Hattem. Dit jaar presenteren ruim 100 kunstenaars hun gevarieerde werk op het Voermanplein, tussen het Voermanplein en de Dijkpoort, in de Kruisstraat én uiteraard rondom de Grote Kerk . Welke deelnemers er komen en welke workshops er zijn vind je op de website van Visit Hattem

Video impressie uit 2022 van Kunstfestival Hattem

Wat gaat Kunstsmid Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

De markt kraam van  VuurOnderAs

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine kunstwerken maken. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Smeden met Kinderen

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor meld je met Kunstfestival Hattem Hameren. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt.
Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag ku

Gegevens

Datum:
mei 25
Tijd:
11:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/kunstfestivalhattem/

Organisator

Visit Hattem
Telefoon
0384448298
E-mail
info@visithattem.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Grote Kerk Hattem

Markt 2
Hettem, Gelderland Markt 2, 8051 EZ Hattem Nederland
+ Google Maps