.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Boer Heeg viert 25 jarig bestaan

maart 8 @ 15:00 maart 9 @ 16:00

De Boer Heeg viert 25 jarig bestaan. Dat wordt gevierd met een open huis op zaterdag 9 maart  10.00 – 16.00 uur  voor familie, vrienden en belangstellenden. Kom ook kijken naar demonstraties van Kunstsmid-Koen. Altijd een belevenis. 

De Boer Heeg viert 25 jarig bestaan 

Lasset bij De Boer Heeg

De Boer Heeg B.V. is opgericht in 1999 toen de familie de Boer zich begon te specialiseren in het lassen van roestvast staal. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een volwassen apparatenbouwer waar meer dan twintig mensen werken. Onze twee 8 meter hoge productiehallen beslaan een oppervlakte van 3800 men beschikken over respectievelijk 40 en 32 ton aan hijscapaciteit. Dit stelt ze in staat om tanks te bouwen tot een diameter van 6200 mm.

Nu in 2024 bestaat De Boer Heeg 25 jaar.
Dat willen ze vieren. Op de Open Bedrijven dag Súdwest-Fryslân pakken ze groots uit.
Op vrijdag 8 maart is er, van 15:00 tot 20:00, openhuis voor leverancier en relaties.
Op zaterdag 9 maart is er van, 10.00 – 16.00 uur open huis voor familie, vrienden en belangstellenden.
Nieuwsgierig: kom binnen en neem een kijkje in de keuken!

Wat er allemaal georganiseerd word is mij nog niet bekend maar dat komt ongetwijfeld op hun website De Boer Heeg

Wat ga ik doen tijdens De Boer Heeg viert 25 jarig bestaan

Ik ben uitgenodigd door De Boer Heeg om beide dagen te komen smeden. Hiermee vertegenwoordig ik hoe het metaalbewerking is begonnen. Wat daar de afgelopen 25 jaar van is geworden kun je in de bedrijfshallen zien. Bij mij gebeurt het volgende:

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor meld je met “Ik wil graag De Boer Heeg hameren”. Natuurlijk mogen er, door je echtgenoot, pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt.
Hoe cool is dit.

Open Bedrijven dag Súdwest-Fryslân 

Op zaterdag 9 maart 2024 van 10:00 tot 16:00 uur vindt de eerste (officiële) editie van de Open Bedrijven dag SWF plaats. Hét event waar bedrijvig Súdwest haar deuren wagenwijd openzet voor het grote publiek.

Deze bedrijven doen allemaal mee.

Met bezoekers van jong tot oud is het een feestje voor iedereen: bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Óók als je nog een studie- of beroepskeuze moet maken, nadenkt over een carrière switch of gewoon nieuwsgierig: kom binnen en neem een kijkje in de keuken!

Gegevens

Begin:
maart 8 @ 15:00
Einde:
maart 9 @ 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://deboerheeg.nl/

De Boer Heeg

It Butlân 4
Heeg, Friesland 8621 DV Nederland
+ Google Maps
0515 726 140
Bekijk de site van Locatie