.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstmarkt Dorpskerk Spankeren 2023

9 december 2023 @ 11:00 17:00

Kerstmarkt Spankeren

Op zaterdag 09 december is de  Sfeervolle Kerstmarkt Dorpskerk Spankeren 2023. Met van 11:00 tot 17:00 mooie (verlichte) kramen binnen en buiten, optredens, mooie muziek. Er worden weer kerst-bloem-stukken aangeboden. 

Wat is er te doen op Kerstmarkt Dorpskerk Spankeren 2023

Kerk Spankeren
Kerk Spankeren

Op 09 december staan er van 11:00 tot 17:00 weer mooie kramen in en om de kerk.  En natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie/thee en glühwein! Met veel lichtjes en gezelligheid is dit een leuk uitje voor vriendinnen en families

In de kerk is het lekker warm en je vindt er verschillende kramen met vele soorten van creativiteit op kerstgebied. Bijvoorbeeld wol, kaarsenstandaards, houten sculpturen en curiosa. De kerststukken, kerstkransen staan bekend om hun exclusiviteit en worden door een aantal deskundige bloembindsters gemaakt. Er is mooie muziek en er zijn diverse optredens in de kerk gepland.

Het volledige programma is nog niet bekend maar wordt gepubliceerd op de website van de Stichting Dorpskerk Spankeren.

Wat gaat ik doen tijdens Kerstmarkt Dorpskerk Spankeren 2023

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis. Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is live smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is zijn mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Ik zorg ervoor dat het veilig blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor komt meld je dan met Ik wil Spankeren Hameren. Het duurt ongeveer 15 min en kost € 5,- Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt. Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Gegevens

Datum:
9 december 2023
Tijd:
11:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://www.stichtingdorpskerkspankeren.nl/index.php/activiteiten/kerstmarkt/

Organisator

Stichting Dorpskerk Spankeren
Telefoon
0313 4153 56
E-mail
info@stichtingdorpskerkspankeren.nl
Site
Bekijk de site van Organisator