Ambachtelijk gesmede notenbalk met een klein stukje partituur Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés is een Notenbalk van 1,5 m met het Bloemenduet tussen de karakters Lakmé en Mallika, in de opéra Lakmé van Léo Delibes. Ik heb hier de partij van Lakmé gesmeed.

Voor wie

Dit werk is gemaakt in opdracht. Ze had het werk Wonderful tonight gezien en gevraagd of ik dit duet voor haar kon smeden. Natuurlijk kon dat.  Ik vind dit werk  vooral visueel erg mooi omdat de notenbalk goed is gevuld met verschillende muziektekens.

Denk u zoiets wil ik ook. Kijk dan op mijn pagina werk in opdracht geven voor de werkwijze.

Wat is het Bloemenduet uit de Opera Lacmé

Partituur Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés

Het Bloemenduet (Viens, Mallika, les lianes en fleurs… Sous le dôme épais) is een beroemd duet tussen de voornaamste karakters Lakmé en Mallika, in de opera Lakmé van Léo Delibes. Een  verhaal over van het tragische lot van geliefden met een verschillende culturele en religieuze achtergrond. Moet wel gezegd worden dat het einde bij dit soort opera’s (Madame Butterfly) of musicals (Miss Saigon) vooral triest is voor de dame. Zo ook bij de Indiase Lakmé die zichzelf om het leven brengt door een blad te eten van de giftige Datura, nadat zij begrepen heeft dat haar Westerse geliefde zich nooit aan zijn belofte van eeuwige trouw kan houden.  

De opdrachtgever heeft voor dit werk een stukje uit de partituur gekozen. Ik heb hiervan een notenbalk op schaal 1:1 gemaakt. Dus een papieren blad van 1,5 meter lang.  Kijk maar eens bij de foto collage.

Het vervaardigen van Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés

Gesmede partituur Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés

Het werkstuk bestaat uit allemaal individueel gesmede noten en speciale tekens. Het een en ander volgens de al eerde genoemde 1:1 mal welke ik gemaakt heb van de originele partituur. Deze noten zijn vervolgens op een notenbalk bestaande uit 3 maten muziek vastgezet. Dit zo gedaan dat dit muziek stuk later nog kan worden uitgebreid met de partij van Mallika.

Vervaardigen Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés

Voor dit werkstuk heb ik alle muzieknoten op je herfstmarkt in Ermelo gesmeed. Misschien heeft u mij daar aan het werk gezien. Er was op deze markt veel belangstelling voor dit bijzondere werkstuk.
Ik heb het werkstuk eind november en begin december thuis verder afgemaakt.

Technische informatie Bloemenduet uit de Opera Lacmé van Léo Delibés

Naam:Bloemen duet van Lacmé van Léo Delibes
Omschrijving:Muziekbalk met 3 maten
Certificaat no:181127369
Werkstuk no:154
Plaats signatuur:Ophang ogen
Materiaal:staaf 6mm vierkant (balk)  en 8 mm rond (noten)               .
Gewicht: 5,37 kg
Afmeting:1500 x 22x 12 mm
Gemaakt:herfstmarkt in Ermelo

YouTube video van het Bloenemduet

Op mijn YouTube pagina staan nog meer video’s

Foto collage

De identificatie en controle op authenticiteit van je werk is zeer gemakkelijk. Je kunt je werk vergelijken met de gedetailleerde foto’s.
Klik dan hier om naar de foto’s te gaan.

Verder

Heb je alles bekeken en wil je een werk kopen Klik dan hier voor de webshop.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.
Hieronder staat iconen van sociale media waarmee je dit bericht kunt delen met je favoriete pagina.