Een Gesmede platte knoop in balans op een eikenhouten sokkel onder 45 graden.

Gesmede platte knoop

Ik vind het mooi omdat de rondingen je aandacht blijven vragen. Dat het in balans blijft staan op de sokkel onder 45 graden maakt het spannend. Dit object is een origineel robuust cadeau of relatiegeschenk voor een watersporter of scouting.

Het ontwerp

Het is een platte knoop van 12 mm dik rond staal. Eerst had ik de knoop op een liggende sokkel. Dat vond ik echter te saai en niets toevoegen. Ik kwam op het idee de knoop “in evenwicht” onder 45 graden op de sokkel te zetten. Geeft net die spannende draai aan het werk.

Het vervaardigen van de gesmede platte knoop

Gemaakt in de smederij Hoef Hamer in Elburg Vesting op 21 november 2018.

Het is een platte knoop van 12 mm dik rond staal. Dit staal verhit en er stukje bij beetje een knoop in gelegd. Valt voor de eerste keer wel tegen.  Maar achteraf was het zo leuk en is het zo mooi geworden dat ik besloten heb meer soorten knopen te maken. Dus wordt vervolgd. Dit is een genummerd werk met certificaat.

Van mijn werk maak ik foto’s en de fotoalbums deel ik op mijn website. Ga via deze link naar het Platte knoop Album

Het was het zo leuk en is het zo mooi geworden dat ik besloten heb meer knopen te maken. Dus wordt vervolgd.

Zijaanzicht van Gesmede platte knoop

Technische informatie van gesmede platte knoop

Naam:Platte knoop
Omschrijving:Platte knoop op sokkel onder 45 graden.
Certificaat no:181121611
Werkstuk no:121
Plaats signatuur:Op een van de benen.
Materiaal:Staal rond 12 mm
Gewicht: 856 gram
Afmeting:10 x 15 x 6 cm
Gemaakt:Museum smederij Hoefhamer Elburg

Verder

Heb je alles bekeken en wil je een werk kopen Klik dan hier voor de webshop.
Heb je alles bekeken en wil je me volgen.  Op deze sociale media post ik.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk. Klik dan hier voor de contact pagina.
Hieronder staat iconen van sociale media waarmee je dit bericht kunt delen met je favoriete pagina.