Een klok met een wijzer van 5 tot 1. Een nieuw tijdconceptueel kunstwerk

Wat is het

Deze hedendaagse scrab-art  installatie van ijzer heeft een  industriële conceptuele  uitstraling. Een mooi gemotoriseerd robuust  kunstwerk als cadeau of relatiegeschenk met als thema de tijd.  Past goed in een huiskamer, café,  bar,  restaurant.

We zijn gewend aan de tijd van 1 tot 12 uur en werken van 8 tot 5 uur. Tijd is een concept om gebeurtenissen te ordenen en wordt als de 4e dimensie beschouwd. Dat zette me aan het denken. Deze tijdschaal is anders.
Deze klok heeft slechts 1 wijzer en deze loopt terug van 5 naar 1 uur. De rest wordt overgeslagen. Bij de 1 aangekomen valt hij dus weer terug naar 5 uur. Dit alles doet hij 4x per minuut. Misschien is het wel een 15 seconde wijzer. Jij mag aan deze tijd je eigen betekenis geven.

Deze klok wordt aangedreven door een elektromotortje van 230 V en 3 Watt.

Wat vind ik van de Klok Tussen 5 en 1

Ik vind het een goed geslaagd werkstuk omdat het je aan het denken zet over de tijd. Het is mooi omdat je er naar blijft kijken. Je krijgt er een grote glimlach van op je gezicht. Hij verveelt nooit en blijft altijd bewegen. Hij is niet te groot zodat je het overal kunt  neerzetten en het misstaat nergens.

Op de marktkraam krijg ik altijd veel vragen over dit werk. Ik heb er voor wat ik het mooiste deel van de dag vind. Ik heb deze achteruit laten lopen zodat er geen verrassingen zijn.

Hoe en waarmee is het gemaakt

De klok is grotendeels gemaakt van afvalmateriaal. Alleen de wijzer is met de hand gesmeed en de motor is gekocht. Voor de rest is gebruik gemaakt van een sloopbeitel en remschijf.

Gemaakt in het atelier in Ermelo op woensdag 29 juli 2020.

Technische informatie Klok Tussen 5 en 1

Naam:Tussen 5 en 1 uur
Omschrijving:Een klok met een wijzer van 5 tot 1.
Certificaat no:200731890
Werkstuk no:121
Plaats signatuur:Achterzijde van de pijl
Materiaal:Diverse materialen
Gewicht:4,4 kg
Afmeting:30 x 35 x 7 cm
Gemaakt:Atelier te Ermelo op 27-7-2020

Foto collage

De identificatie en controle op authenticiteit van je werk is zeer gemakkelijk. Je kunt je werk vergelijken met de gedetailleerde foto’s.
Klik dan hier om naar de foto’s te gaan.

Verder

Heb je alles bekeken en wil je dit werk kopen klik dan hier voor de shop.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk klik dan hier voor de contact pagina.
Hieronder staat iconen van sociale media waarmee je dit bericht kunt delen met je favoriete pagina.