.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Loense Moandag met Pony Markt

1 augustus 2022 @ 09:00 17:00

Net als in 2019 sta ik na 2 jaar weer op de Loense Moandag met Pony Markt. Live demo smeden van kunstwerkjes. Kom luisteren en kijken naar een echte smid met kolen smidse.

Korte beschrijving van Loense Moandag met Pony Markt

Al meer dan 25 jaar wordt er elk jaar op de eerste maandag van augustus een ponymarkt gehouden.
Al om 6 uur begint de pony verkoop m.b.v. handjeklap.
Om 7 uur begint de kofferbakverkoop groeit ook elk jaar in omvang.
Om 8 uur begint de jaarmarkt. De spil van de markt is de Brink. Hier zijn de straten gevuld met allerlei soorten nieuwe maar ook antieke producten, oude ambachten, een matrozenkoor en kramen met eten en drinken.
Ook begint dan het toeristisch platform met informatie waar je alles te weet kunt komen over activiteiten in de omgeving.

Voor jong en oud is er van alles te doen en door de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren kunt u deze markt gratis bezoeken.

Wat gaat Kunstsmid Koen doen de bij VuurOnderAs kraam

Als eerste. Ik ga je bij mijn kraam meenemen in avontuurlijke verhalen over kolen, vuur, aanbeeld, hamer, water, tangen, lucht, ijzer en as. Meestal is dat leuk. Vaak maak ik ter plekke wat moois. Het is altijd een belevenis.
Kom kijken en luisteren en je mag natuurlijk van alles vragen.

Als tweede. Ik ga op ambachtelijke wijze met aambeeld, hamer, tangen en vuur, kleine werkstukken maken . Ik noem dit evenement smeedwerk. Tijdens het maken gebeurt er van alles. Het is leve smeden. Wat ik maak kun je kopen als het af is.
Bij mijn kraam is zijn mijn ambachtelijk kunst smeedwerk  te koop. Kom gerust kijken want bij mij mag je kijken met je handen.

Als derde. Speciaal op dit evenement is er (voor kinderen?) zo-nu-en-dan  de mogelijkheden om, onder begeleiding, zelf een werkstukje te maken. Zelf achter het aambeeld staan. Ik zorg ervoor dat het veilig  blijft en ijzer heet wordt en jij gaat hameren. De mogelijkheden en tijdstippen zijn echter beperkt. Als je speciaal hiervoor meld je met <evenement> hameren. Natuurlijk mogen er, door pappa, mama, opa of oma, foto’s of filmpjes worden gemaakt.
Hoe cool is dit.

Als laatste. Heb je op de website mijn werk gezien en spreekt het je aan. Overweeg je wat te laten maken. Deze dag is een goede gelegenheid om mijn werk in het echt te zien en vast te houden. Je kunt ter plekke met me overleggen over ideeën en mogelijkheden.
Heb je vragen over of wil je graag dat ik op je evenement kom smeden. Kom dan kijken en overleggen wat we op die dag kunnen organiseren.

Wat gaat er nog meer gebeuren op Loense Moandag met Pony Markt

Al reeds vroeg, rond 6 uur, begint de handel in pony’s.  Hier kun je zien hoe de pony’s van eigenaar veranderen middels de handjeklap methode.  Elk jaar is er weer ruime aanvoer van allerlei soorten en maten van pony’s.
Op de jaarmarkt is er een grote variatie aan koopwaar uitgestald. Met als centrum de Brink zijn vanaf daar zijn de straten gevuld met allerlei soorten nieuwe maar ook antieke producten, oude ambachten, een matrozenkoor en kramen met eten en drinken.
Er is een prominente plek ingericht voor alles wat te maken heeft met toerisme in en rond Loenen. Iedereen kent de waterval, de Loener mark met de schaapskudde, kasteel ter Horst of papiermuseum de Middelste Molen. Maar er is nog veel meer en dat willen we iedereen graag laten zien. Diversen attracties en instanties zijn van de partij om te laten zien in welk uniek gebied Loenen ligt.
Rondom verenigingsgebouw zal het weer een bruisend geheel zijn van muziek, oude ambachten, eten en drinken op diverse terrassen.
Vergeet niet een ritje te maken op de rug van een pony!

Hoe beleefde ik Loense Moandag vorige keer

Ik stond in 2019 ook op Loense Moandag met Pony Markt. Lees in het bericht Loense Moandag met Pony Markt 2019  hoe het mij toen is vergaan. In dit bericht staan ook koppelingen naar het werkstuk  en foto’s die toen zijn gemaakt. Wil kijken op wat voor evenementen ik nog meer stond. Klink dan op impressies van alle evenementen.

Video van Pony markt

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een korte video presentatie van 2018  

Gegevens

Datum:
1 augustus 2022
Tijd:
09:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://loensemoandag.nl/loense-moandag

Organisator

Streek Evenementen Heerde
Telefoon
0578-692648
E-mail
info@streekevenementen.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Loenen

Hoofdweg 5
7371 AC Loenen, 7371 AC Nederland
+ Google Maps
0578-692648
Bekijk de site van Locatie