.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2022

9 juli 2022 @ 10:00 10 juli 2022 @ 17:00

Ook in 2020 is Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2022.Kom kijken naar Kunstsmid_Koen met live ambachtelijk smeden. Hij vertelt over staal, vuur, water, hameren en kolen. Er worden eerder gemaakte kunstwerken verkocht. Bij gelegenheid mogen kinderen, onder begeleiding, ook een werkstukje maken  

Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo 2022

Kunstsmid op Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo

Live Smeden is altijd een belevenis. Kom kijken en luisteren naar verhalen over kolen, vuur, water en staal. Net als  bij het wolfeest van vorig jaar in 2021 ga ik weer mooie kunstwerkjes maken. Er zijn altijd stoere jongens en meisjes die het ook eens willen proberen. Dat kan natuurlijk dan maken ze onder begeleiding klein een werkstukje. De ouders kunnen hiervan foto’s of een filmpje maken.
Ik verkoop mooie werkstukken welke ik op eerdere markten heb gemaakt.

Over het Schaapscheerdersfestival Wolfeest Balloo

Wolfeest in Ballo

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen.

Creatieveling kunnen hun hart ophalen. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Ook zijn er allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren,  inspiratie opdoen voor creatieve wo activiteiten, genieten op een van de terrasjes omlijst door sfeervolle live muziek, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een sokkenbreimachine  in werking zien. En en kunstsmederij VuurOnderAs is live aan het smeden.

Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals pottenbakken op een draaischijf, een schaapje vilten om een steen en een punt smeden aan staal. En: volop originele producten, tuinplanten, lekkernijen en gevarieerde woon- en lifestyleartikelen.

De entree is € 5,- voor een dagkaart en € 6,5 voor een 2 daagse kaart.
Maar het parkeren is gratis.
Kinderen tot 12 jaar gratis.

Mij belevenissen van Wolfeest 2021

Klik hier om te lezen hoe het mij vorig jaar is vergaan.

Video impressie van vorig jaar

Gegevens

Begin:
9 juli 2022 @ 10:00
Einde:
10 juli 2022 @ 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://wolfeest.com/

Organisator

B-Event
Telefoon
0528-37 42 81
E-mail
info@annekeboekee.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Schaapskooi Balloo

Crabbeweg 2
Balloo, drente Nederland
+ Google Maps