.

.

.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet Kunstsmid op Molendag bij Molen ’t Hert Putten

14 mei 2022 @ 10:00 17:00

Ontmoet Kunstsmid op Molendag bij Molen ’t Hert Putten op 14 mei 2022. Kom kijken naar live smeden van kunstwerk. Eerde gemaakt werk is te koop. Soms mogen kinderen ook wat maken. 

Ontmoet Kunstsmid op Molendag bij Molen ’t Hert Putten

Ontmoet Kunstsmid op Molendag bij Molen 't Hert Putten

Live Smeden altijd een belevenis. Kom kijken en luisteren naar verhalen over kolen, vuur, water en staal. Net als voorgaande jaren ga ik weer mooie kunstwerkjes maken. Er zijn altijd stoere jongens en meisjes die het ook eens willen proberen. Dat kan natuurlijk dan maken ze onder begeleiding klein een werkstukje. De ouders kunnen hiervan foto’s of een filmpje maken.
Ik verkoop mooie werkstukken welke ik op eerdere markten heb gemaakt. Het was een gezellige, gemoedelijke jaar markt.

Wat is de Nationale Molendag

Op 6 oktober 1973 begonnen molenaars met de Nationale Molendag. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag van mei. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Ruim 700 molens nemen nu deel aan de Molendag en er worden gemiddeld meer dan 50.000 bezoekers ontvangen. De Hollandsche Molen heeft de ambitie de Nationale Molendag uit te breiden tot minimaal 800 deelnemende molens en 100.000 bezoekers in 2014.
Tijdens een rondleiding door dit prachtige eeuwenoude monument van Putten laat het molenaarsteam u de molen aan het werk zien. De molenaars hopen op voldoende wind zodat we ook het maalproces kunnen laten zien.

Wat is er te doen bij Molen ’t in Hert Putten

Wil je meer over ambachten weten dan is deze dag een uitgelezen kans er is een klompenmaker, een smid, een imker en paling roker.  Er worden op deze dag weer heerlijke pannenkoeken gebakken en kunt u ook genieten van een lekkere bak koffie of thee met een lekkernij!

Voor de kinderen is er o.a. een springkussen. Ook zijn er gratis bouwplaten van wind- en watermolens en wederom de mooie windmolentjes voor de kinderen.

Meer en actuele informatie is te vinden op www.molenhethert.nl .

Gegevens

Datum:
14 mei 2022
Tijd:
10:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.molenhethert.nl/molen-t-hert-putten/

Organisator

Vrijwilligers Molen 't Hert Putten
Telefoon
06-46594768
E-mail
molenhethert@gmail.com
Site
Bekijk de site van Organisator

Molen ’t Hert in Putten

Halvinkhuizerweg 1
Putten, Gelderland 3882 BE Nederland
+ Google Maps
06-55132320
Bekijk de site van Locatie