Een vrijstaand dik metalart Poppetje van restjes zwart gelakt staal.

Wat en voor wie

Deze hedendaagse collage van ijzer is gemaakt van restanten buis, blokjes en staafjes uit de afvalbak. Het heeft een moderne industriële minimalistisch uitstraling. Past goed in huiskamer of hal een tafelstuk voor café, bar, restaurant. Gemaakt om binnen te staan. Een mooi robuust en kunstwerk als kerst cadeau voor een liefhebber van metalart.

Aanleiding

Metalart Poppetje van restjes

Ik heb dit werk gemaakt naar aanleiding van Halloween en St-Maarten en de start van Carnaval
Het moest een “donker” werkstuk worden maar wel mooi en niet afschrikwekkend. Het moet leut hebben. Ik heb nog gedacht aan een lampion of snoep. De lampion viel af omdat ik geen plaatwerk maak. Het snoepgoed viel af omdat ik ook wilde lassen. Snoep zet ik zeker op het lijstje voor een andere keer. Dus die komt nog. De verklede en gemaskerde persoon is Carnaval.
Een tweede aanleiding was dat ik mijn lasvaardigheden nog steeds aan het oefenen ben. Om die reden is het een carnaval poppetje geworden met een beetje Halloween.

Wat vind ik van metalart Poppetje van restjes

Ik vind het mooi gelukt. Het poppetje is mooi symmetrisch en staat goed in balans. Het korte lijf met de armpjes maakt dat het er uit ziet als een robotje. De blokjes aan de voorkant suggereren een “zij” voorlopig heet ze Robena.
Het laswerk ziet er ook goed uit. Robena is niet groot zodat je kunt haar overal neerzetten.

Wat vind jij er van

Dit is het 2e poppetje wat ik maak. Graag hoor ik wat je er van vind. Moet ik er meer maken ?.
Heb je en idee voor een betere naam laat het me weten dan kan ik de huidige naam (2e Poppetje) aanpassen.
Zie jij in Robena als carnaval outfit.
Mail me via deze link 

Het ontwerp

Het moest geen smeedwerkstuk maar een laswerkstuk worden en wel van restanten. Ik heb vooraf geen ontwerp gemaakt. Ik ben achter de werkbank gaan staan heb de oud ijzer bak uitgestort en ben gaan fröbelen. Dit is wat er, na wat passen en meten is uit gekomen.

Het vervaardigen

Zoals gezegd geen smeedwerk dit keer. Maar lassen. Ik heb over mijn TIG-Lasapparaat met een mooie kleurrijke las-kar al eerder een blog geschreven. Dat kun je via deze link nog eens na lezen. Voor dit werk heb ik 1,6 mm lasstaaf gebruikt met een Ampèrage tussen de 80 (buis) en 120 (massief).  Ik heb niet hoeven slijpen wel wat bijgevijld.
Gemaakt in mijn smederij atelier in Ermelo op woensdag 11-11-2020.
Deze unica wordt geleverd met certificaat van echtheid. Er is één gemaakt.

Technische informatie van metalart Poppetje van restjes

Naam:Poppetje van restjes 2
Omschrijving:Een vrijstaand dik robot poppetje van zwart gelakt staal.
Certificaat no:201111640
Werkstuk no:066
Plaats signatuur:n.v.t.
Materiaal:Collage van metalen buist, massief en staaf materiaal
Gewicht:1100 gram
Afmeting:7 x 8 x 15 cm (lxdxh)
Gemaakt:Atelier te Ermelo op dag datum

YouTube video

Op mijn YouTube pagina staan nog meer video’s

Foto collage van metalart Poppetje van restjes

De identificatie en controle op authenticiteit van je werk is zeer gemakkelijk. Je kunt je werk vergelijken met de gedetailleerde foto’s.
Klik op deze link om naar deze foto’s te gaan.

Verder

Heb je alles bekeken en wil je dit werk kopen klik dan hier voor de shop.
Heb je toch nog vragen of is iets niet duidelijk klik dan hier voor de contact pagina.
Hieronder staat iconen van sociale media waarmee je dit bericht kunt delen met je favoriete pagina.