Dit Slijp Schuur Polijst straatje bericht is 1 uit een reeks uit van berichten.

De kogel is door de kerk. Ik ga op 31 december met pensioen.  Nu ik wat meer tijd kan besteden aan smeden ga ik, naast de demonstraties op jaarmarkten, ook thuis smeden. Dat houd tevens in dat ik een werkplaats ga inrichten. Ik heb al een gereedschapswagen en las-tafel/metaal werkbank.

Slijpmachine

Daarbij komt er komt binnenkort een:

Het is een kleine schuur dus de ruimte moet efficiënt ingericht worden.

Dit artikel gaat over slijp- schuur- en polijst machine

Slijpen van Slijp Schuur Polijst straatje

Schuur machine

Ik heb een slijpmachine via marktplaats gekocht. Het is een Creusen slijpmachine DS 7150 350W.  Aan een zijde zit een fijne slijpschijf aan de andere zijde een staalborstel. Hier zat oorspronkelijk een grove slijpschijf maar deze heb ik verplaatst naar de band schuurmachine. De reden hiervoor is dat zowel de bandschuurmachine als de staalborstel aan de andere zijde een slijpschijf nodig hebben om de gang te houden. Zonder schijf vallen ze snel stil als je kracht vraagt.

Schuren van het straatje

Ik heb ook deze machine gekocht op marktplaats. Het is ook een  Creusen slijpmachine DS 7150 450W. Maar dan met meer vermogen in verband met de bandschuurmachine. Ik heb de bandschuurmachine overgezet van het polijstapparaat. Het is geen zware bandschuurmachine maar het doet het prima voor mijn kleiner smeedwerk. Ook hier  is een slijpschijf nodig heeft om de gang te houden.

Polijst machine

Polijsten

Dit is een wat lichtere machine van Topcraft. Met aan één zijde een harde en de andere zijde een zachte polijstschijf.  Deze machine hoeft niet zo zwaar te zijn omdat je bij polijsten weinig kracht zet.  Je gebruikt hier het hoge toerental.