Dit bericht is de 3e uit een reeks uit van berichten.

Electrische Zaagmachine

De kogel is door de kerk. Ik ben per 1 januari met prepensioen.  Nu ik wat meer tijd kan besteden aan smeden ga ik, naast de demonstraties op jaarmarkten, ook thuis smeden. Dat houd tevens in dat ik een werkplaats ga inrichten. Ik heb al een gereedschapswagen en lastafel/metaal werkbank.

Daarbij komt er komt binnenkort een:

Het is een kleine schuur dus de ruimte moet efficiƫnt ingericht worden.

Ik zaagde het metaal tot nu toe meestal met de hand beugel zaag en soms de haakse slijper. Hand zagen duur lang en is vermoeiend. De haakse slijp geeft een hoop rommel en stof. Een zaagmachine is de middenweg. Ik heb een nieuwe HBM beugel lint zaag machine gekocht. Het is een machine welke je op een tafel kunt zetten om te zagen maar je kunt het ook gebruiken als handzaag. Dit laatste zal ik vaak gebruiken.

Ik ben er blij mee.